“Yksinluistelun maajoukkueen konkari Valtter Virtanen ei taatusti tunne vapaa-ajan ongelmia. Mies sukkuloi koko ajan kahden maan väliä, ja huippu-urheilun lisäksi häntä työllistää lääkärin ammatti.

Kesäkuussa 32 vuotta täyttänyt Valtter Virtanen alkaa olla taitoluistelujäillä nestorikaartia. Erityisesti yksinluistelussa kilpailu-ura päätetään usein alle kolmekymppisenä. Virtanen on jo monena kautena joutunut vastailemaan uran päättymistä koskeviin uteluihin. Hän on aina vastannut, ettei häntä kiinnosta ikä vaan motivaatio. Niin kauan kuin hän kokee kehittyvänsä luistelijana, hän haluaa jatkaa.

Tänä syksynä Valtter Virtasen motivaatio on todella korkealla. Viime kausi oli miehelle vaikea, siihen sisältyi muun muassa valmentaja Jean-François Ballesterin äkillinen kuolema.

Kevät ja kesä ovat kuitenkin tuoneet uudet, innostavat kuviot. Valtteria valmentaa nyt maineikas saksalaisosaaja Michael Huth. Uusi koreografi taas on tanssija Adam Solya, joka kuuluu taitoluistelujäiden nouseviin tähtinimiin.”

Lue lisää Taitoluisteluliiton sivuilta ›